Øke brannsikkerhet i boligen

Bedre elektrisk utstyr og nye tekniske hjelpemidler bidrar til økt brannsikkerhet. Den enkelte må likevel ta ansvar for å sikre sine egne omgivelser, og ikke minst sitt eget hjem.

Feil i elektriske anlegg eller elektrisk utstyr kan gi livsfarlig støt og forårsake brann. Gamle elektriske anlegg, mangelfullt vedlikehold, mørke og kalde vintre, stort strømforbruk og en stor trehusbebyggelse er medvirkende faktorer til at tekniske feil ofte fører til omfattende branner her til lands. Det elektriske anlegg er kanskje ment for forbruk flere tiår tilbake i tid. Disse er ikke tilpasset forbruket i dagens samfunn. Feil kan imidlertid også oppstå på nyere elektriske anlegg. Å sjekke det elektriske anlegget kan være noe av det viktigste du gjør.

Noen forebyggingstiltak:

 • Gå gjennom det elektriske anlegget og utbedre svakheter.
 • Det er lovpålagt med minst en røykvarsler i hver etasje.
 • Sjekk røykvarslere, sett eventuelt opp flere – og bytt batterier.
 • Sett inn komfyrvakt hvis komfyren er eldre og den ikke har en slik.
 • Sett ikke brannfarlig avfall inntil huset (eller inne i boligen!).
 • Rom med leker og lamper, særlig barnerom, bør sjekkes før natta.
 • Sørg for å ha et fungerende slokkingsapparet – og på et fast sted.
 • Gå gjennom rømningsveier, og avhold gjerne brannøvelser, samt ha en møteplass utenfor boligen. 

Elkontroll:

En elkontroll er viktig av mange grunner og gjennomføres av en sertifisert elkontrollør for å avdekke potensielle feil og mangler i det elektriske anlegget, slik at du får et tryggere hjem og kan sove bedre om natten.

Start gjerne med en el-sjekk for å finne ut om en grundigere kontroll kan være nødvendig. Ettersom slike feil kan være direkte farlige, er det viktig å være sikker på at anlegget ditt er i tipp-topp stand. Jevnlig elkontroll kan også gi deg rabatt på forsikringspremien. Hos oss får du tilsendt detaljert tilstandsrapport etter utført elkontroll.

La derfor fagfolk sjekke det elektriske anlegget regelmessig. Elkontroll bør være en selvfølge ved eierskifte. Det kan også være lurt å få utført en uavhengig kontroll av nye elektriske anlegg.

Gjennomfør en elkontroll nå – unngå ubehagelige overraskelser!

Priser elkontroll:

 1. Bolig opptil 100 kvm. kr 2500,- inkl.mva.
 2. Bolig fra 101 – 199 kvm. kr 2900,- inkl.mva.
 3. Boliger over 200 kvm. fra Kr 3500,- inkl.mva.