Smarthus

Smarthjem trenger ikke være vanskelig og komplisert

Smarthus er et samlebegrep for styring av lys, varme, ventilasjon og sikkerhet i ett felles styringssystem. Hensikten er å få lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og høyere sikkerhetsnivå. Med en smarthusløsning kan du enkelt kontrollere alt fra strømforbruk, persienner, garasjeport, ytterdøren, kamera, ventilasjon til lyd og bilde med en mobiltelefon.

Å gjøre hjemmet ditt noen hakk smartere har nok aldri vært lettere før, er du nysgjerrig på dette med smarthus og er usikker på hvor og hvordan du skal begynne. Da er den enkleste grepene såkalt «smart» belysning altså skifte lyspærer til Philips Hue, IKEA eller andre produsenter. Smarte lyspærer er et oppsett i sin enkleste form som ikke krever noen form for installasjon eller elektriker. Alt som du trenger er selve lyspæra og en gratis app du kan styre den med. Det kan også plutselig bli aktuelt med slikt som Google taleassistenter og fjernkontroller. Så kan det lett balle på seg med hjemmesentraler, høyttalere, overvåkningskameraer og rullegardiner om du skulle ønske det.

ELKO Smart – et komplett smarthjemsystem

Med ELKO Smart gjør det selv startpakke, er du nærmere et profesjonelt smarthus og du kan utvide det til et komplett smarthus etterhvert.
ELKO Smart er en løsning for smarthjem utviklet av Norges ledende leverandør av elektromateriell. Produktene og det lekre designet til Elko kjenner du til fra før, men nå er det oppgradert til å være smartere. I et ELKO smarthjem kan du enkelt sette opp stemninger og automatisering i APP eller ved hjelp av stemmekontroll styre lys, varme, markiser, varmtvannsbereder og andre elektriske apparater få full kontroll over strømforbruket. Dersom du ikke ønsker styring via APP og stemme, ELKO Smart er fortsatt tradisjonelle brytere og stikkontakter som du kan bruke manuelt akkurat som før.

Smarthusløsningen setter de elektriske komponentene i hjemmet i system, slik at du kan styre og kontrollere dem fra et sted. Sentralt i smarthusteknologien, står scenarier eller stemning. Et scenarie eller stemning kan for eksempel være «Alt av». Ved å trykke på «Alt av» før du forlater huset, kan du skru av alt lys, kutte strømmen til kaffetrakter og strykejern og sette varmen i sparemodus. Skulle du glemme å trykke på bryteren før du går ut, kan du alltids gå inn via mobiltelefonen, og fikse det derfra.

Synes du dette høres spennende ut? Smarthus er ikke lenger bare for teknisk interesserte med god råd. Uansett om du er alene, familie, eier, leier, skal kjøpe bolig eller bygge hus, så finnes det en smarthusløsning som passer ditt hjem. 

Alle hus kan bli smarte. Sammen finner vi løsningen som passer for deg . Smarthus – en enklere hverdag !