Solcelleanlegg

Mange tror Norge ikke er egnet for solcelleenergi. Fakta er at moderne teknologien brukt i solcellepaneler for å fange opp sollys er svært effektive for å oppnå høy produksjon av strøm.

Kaldere klima og renere luft

Mange tror at vi ikke har nok sol i Norge til å utnytte solenergien, men dette er bare en myte. Hver kvadratmeter mottar årlig mellom 700 og 1100 kilowattimer med strålingsenergi fra solen, som kan benyttes til strømproduksjon. Det at Norge har lavere solinnstråling enn sydligere land kompenseres av et kaldere klima, renere luft i de atmosfæriske lagene og renere nedbør, da alt dette fører til økt virkningsgrad. Det er vinkelen på solen som er avgjørende!

Hva er solcellepaneler?

Ganske enkelt, de er paneler som gjør sollys til elektrisitet. Du ser dem over alle hustak, og de vanligste er solcellepaneler ofte kalt «PV». Det beste med solcellepaneler er at de ikke engang trenger direkte sollys for å fungere – så de er perfekte for det norske klima.

Produsere egen strøm..

Et solcelleanlegg som kan lade elbil er en fristende tanke for mange. Med solcellepaneler kan du produsere egen strøm av sollyset. Solcelleanlegget kobles direkte til eksisterende el-anlegget og deretter begynne å forbruke strømmen enten det er å lade elbilen, varme opp vannet eller varme opp huset slik vil du oppnå maksimal effekt. Strømmen som blir til overs selges til din strømleverandør og motregner det med strømmen du kjøper inn. Vi kan også kombinere solcelleanlegg med en batteribank der overskudd av strøm som ikke brukes, kan lagres i batteribanken for senere bruk på kvelden og natten. På den måten kan du påvirke dine strømutgifter og lade elbilen helt gratis med egen produsert fornybar energikilde.

Bygge garasje eller carport ? Solpaneler kan monteres som en del av tak konstruksjonen man kan spare kostnader på taksteiner ved å benytte seg av solpaneler som produserer gratis strøm til lading av elbil eller oppvarming av huset. Solenergi og elbil er en perfekt kombinasjon.

Lade elbilen hjemme – trygt, enkelt og gratis ☀️

Mindre strømregninger

Ved å generere din egen elektrisitet kan du kutte hundrevis av kroner på energiregningene dine hvert år.

Få penger tilbake

Du kan selge all overflødig kraft tilbake til energiselskaper, og bidra til grønn energi.

Lett vedlikeholdt

Heldigvis trenger ikke solcellepaneler noe vedlikehold enn bare rengjøring av og til for å holde solpaneler superkraftige.

Hjelp planeten vår

Solenergi er en fornybar kilde, så i tillegg til å hjelpe til med å takle klimaendringer, reduserer den også luftforurensning.

Kostnaden for solcellepaneler

Solcellepaneler er en investering og de eksakte kostnadene vil variere. Alt avhenger av antall paneler og kvaliteten på materialene du velger. På lang sikt kan de bidra til å beskytte deg mot økende energipriser og til og med tilføre verdi til hjemmet ditt.

Verdistigning på bolig

Ved salg eller utleie av bolig er boligens energikarakter en relevant faktor, og installasjon av et solcelleanlegg vil påvirke denne i en positiv retning og dermed øke verdien av boligen din. Installasjon av et solcellepanel innebærer ingen arealkostnader eller inngrep i naturen, da du allerede disponerer arealet på ditt eget tak.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker et uforpliktende tilbud eller kostnadsfri befaring!

Ta kontakt