Elektriker hjelp

Her finner du noen av problemløsninger for å opprettholde driften i ditt elektriske anlegg. Finner du ikke det du lurer på ? Send oss din henvendelse via kontakt skjema eller ring oss.

Trenger hjelp til å utbedre avvik i tilsynsrapport

Det Lokale Eltilsynet (DLE) utfører tilsynskontroll av elektrisk anlegg og elektrisk utstyr i nye og gamle boliger, fritidsboliger, samt næringsbygg, hvis det avdekkes feil og mangler vil du motta en tilsynsrapport. Deres jobb er å redusere antall skader og ulykker forårsaket av elektrisitet. Elektrisk tilsyn utføres i samsvar med Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskaps krav til offentlig tilsyn og er stikkprøvebasert.

Vi hjelper deg med å utbedre avvik i tilsynsrapporten, slik at du kan føle deg trygg på at boligen er etter myndighetenes krav til sikkerhet. Vi har lang erfaring med å utføre utbedringer av tilsynsrapporter. Vi har elektronisk tilgang til rettemeldingsportalen, og kan bekrefte punkt for punkt avvik som vi har utbedret. Etter rettemeldingen er sendt vil du motta en bekreftelse fra eltilsynet om avvik i tilsynsrapporten er godkjent. Det betyr at du kan trygt overlate hele prosessen til oss.

Enkel og sikker lading av elbil på jobb eller hjemme

Vi hjelper deg med installasjon av dedikert elbillader for å sikrere deg en trygg og effektiv lading av din elbil. Ladeboksene vi installerer passer for alle typer elbiler, og gjør det mulig å lade enkelt, smart og økonomisk.

Lader, elbillader eller en hjemmelader, er egentlig en ladeboks

Ved installasjon av en ladeboks får du en dedikert kurs som gir all strøm til elbilen, riktig sikring og jordfeilvern. Det finnes 2 ulike typer ladebokser på markedet

  • Smarte ladebokser
  • Enkle ladebokser

En smart ladeboks har du mulighet til å effektstyre og tidsstyre ladingen, mens en enkel ladeboks kun tilfører strøm til bilen din. En smart ladeboks kan også brukes for enkel lading.

Lading av elbil på vanlig stikkontakt

Mange nye elbileiere velger å bruke den medfølgende ladekabelen til å lade elbilen hjemme i en vanlig stikkontakt. En vanlig stikkontakt er ikke egnet for elbillading over lengre tid. Stikkontakten utsettes for slitasje hver ladeøkt og medfører varmegang i stikkontakten, og i verste fall kan det oppstå en brann. Det mange ikke er klar over er at det kan være ulovlig hvis stikkontakten ikke:

  • Har egen kurs
  • Kursen er på maks 10A
  • Kursen har jordfeilbryter type B.

Lastbalansering

Lastbalansering sikrer at ladehastigheten blir justert etter tilgjengelig strøm som er i sikringsskapet og forhindrer overbelast av hovedsikringen. En god løsning for alle kunder som har lav strømkapasitet, men samtidig ønsker optimal ladeopplevelse.

Bestill installasjon av elbillader

Ønsker du elbillader hjemme, i borettslaget eller ved bedriften? Vi vurderer det elektriske anlegget ditt i forkant, og installerer deretter elbillader etter ditt behov. Vi prosjekterer løsninger for elbillading, og fungerer som din rådgiver fra A-Å.

Sjekk våre ferdig montert pakker

Vi leverer ladebokser fra en rekke anerkjente produsenter som Zaptec og Easee ladere. Med riktig elbillader kan du lade både raskt og trygt.

Sikringen har gått, hvordan får jeg strømmen tilbake

Ta en runde i huset og inspisere hvilken del av huset med lys eller stikkontakter som ikke fungerer. Plugge fra alle apparater på den problemkretsen og slå av alle brytere, dimmere, termostat for varmekabel. Sett den sikringen som har gått i PÅ og koble til apparatene en etter en til sikringen går igjen. Finner feil med i et apparat, få det undersøkt før du kobler det tilbake.

Hvis du ikke finner feilen

Det kan være andre årsaker til feilen i den faste installasjonen som for eksempel jordfeil der strøm lekker ut til jord/ overflater på elektrisk apparater som er koblet til hovedjordskinne i sikringsskapet via en såkalt beskyttelsesleder og kutter ut strømmen. Derfor er det svært viktig at jordingsanlegget er i orden!

En jordfeil på det elektriske anlegget kan være farlig, da det kan føre til strømstøt eller brann. Vi anbefaler deg å få sjekket det elektriske anlegget så rask som mulig. Ta kontakt med en godkjent elektrikerbedrift for feilsøking og utbedring.

Varmekabel har sluttet å virke, hva kan feilen være?

Sjekk om sikringen har gått, eller om jordfeilbryteren har løst ut. Hvis dette er tilfellet er det enkelt å skru på varmekabelen igjen, men det kan også være en indikasjon på kortslutning som krever feilsøking.

Det vanligste feilene med varmekabel er ofte defekt termostat. En termostat inneholder elektronikk som kan gå i stykker med tid og være årsaken til feil, gjennomsnittlig levetid på en termostat er 10 år.

Nye termostater gir bedre komfort og strømsparing

Alle nye termostater har sparefunksjoner for dag/nattsenking og ukeplan. En termostat kan hjelpe deg med langsiktig strømsparing og gir en jevn og komfortabel innetemperatur. En termostat benytter en føler til å måle temperaturen i rommet eller gulvet. Varmen styres helt automatisk ut ifra hvor varmt det faktisk er i gulvet, og i forhold til innstilt temperatur. På denne måten oppnås det optimal varmekomfort og reduserer strømforbruk.

Opplever du varmen i gulvet enten er alt for kaldt eller alt for varmt ?

Det gamle 1-2-3 bryter eller regulator er installert, bryter disse tilført strøm til varmekabel og gir en ujevn temperatur i gulvet enten alt for varmt eller alt for kaldt. Dette gir også et høyt strømforbruk.

Vi anbefaler utskifting til nye multifunksjonelle termostater med innebygd gulv- og romføler for å løse problematikken. Der regulatoren er plassert utenfor rommet kan ettermonteres ekstern romføler på innsiden av rommet.

Sjekk våre ferdig montert pakker

Markedets mest populære termostat fra Micro Matic. Microtemp MTC4 er en «alt-i-ett» termostat, med en rekke praktiske funksjoner.

Tegn på at boligen din trenger elektrisk oppgradering

Elektrisk installasjon er som alt annet, med tid vil den bli utdatert og trenge oppgradering. Ved oppussing, ommøblering eller kjøp av ny elbil kan fort få det elektriske anlegget ut av kurs.

For å opprettholde et sikkert og pålitelig elektrisk anlegg er viktig med vedlikehold. Her er fem tegn som indikerer at det kan være på tide å vurdere en oppgradering av det elektriske i hjemmet ditt.

1. Hyppige strømbrudd

Hvis du opplever hyppige strømbrudd eller sikringer som stadig går, kan dette indikere at det elektriske installasjonen begynner å bli svakt og ikke klarer å håndtere dagens energibehov. En oppgradering kan være nødvendig for å sikre stabilitet og pålitelighet i strømforsyningen til hjemmet ditt.

2. Gamle ledninger og skrusikringer

Eldre boliger kan ha elektriske ledninger og gamle sikringer som ikke lenger er i stand til å møte dagens standarder for sikkerhet og ytelse. Hvis hjemmet ditt har eldre elektriske komponenter, kan det være på tide å vurdere en oppgradering for å redusere risikoen for brann eller andre farlige situasjoner.

En oppgradering av sikringsskapet, med bruk av automatsikringer og jordfeilbrytere, i tillegg til fordeling av belastningen over flere kurser, vil definitivt øke sikkerheten.

3. Overbelastede kretser

Hvis du stadig opplever overbelastede kretser eller at sikringer går når flere apparater er i bruk samtidig, kan dette indikere at det elektriske anlegget ditt ikke har tilstrekkelig kapasitet. En oppgradering av kretser og strømforsyning kan bidra til å løse dette problemet og forhindre potensielle farer.

4. Synlige tegn på slitasje

Synlige tegn på slitasje, som løse ledninger, sprukne isolasjoner eller skadede stikkontakter, er indikasjoner på at det elektriske installasjonen din trenger vedlikehold. Ignorering av slike tegn kan føre til alvorlige problemer og risiko for elektriske branner.

5. Behov for å oppgradere til moderne funksjoner

Hvis du ønsker å installere moderne apparater eller teknologi i hjemmet ditt, kan det være nødvendig med en oppgradering av det elektriske systemet for å imøtekomme disse behovene. Dette kan inkludere installasjon av smarte termostater, solcellepaneler eller ladestasjoner for elbiler.

Ved å være oppmerksom på disse fem tegnene, kan du identifisere når det er på tide å vurdere en oppgradering av det elektriske anlegget ditt. Er du usikker og trenger hjelp, vi kan tilby en el-sjekk for å finne anleggets tilstand.

Hva kan jeg gjøre selv av elektriske arbeider?

Du har lov til å gjøre mindre elektriske arbeider hjemme eller i fritidsboligen. Større oppgaver må elektrikere ta seg av. Blir det skade eller brann i noe du selv har installert, risikerer du redusert forsikringsoppgjør.

Dette kan du gjøre selv:

  • Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
  • Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25A, med og uten jording.
  • Koble til og reparere bordlamper, lampetter og lignende med bevegelige ledninger.
  • Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til støpsel plugget til stikkontakten. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Ufaglærte kan bare utføre mindre arbeider i forbindelse med elektriske anlegg. Det forutsettes imidlertid at arbeidet utføres sikkerhetsmessig forsvarlig. Hva som menes med «mindre arbeider» er beskrevet i veiledningen til Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektrisk anlegg og elektrisk utstyr § 6.